lauantai 4. lokakuuta 2014

Eläintenpäivän kunniaksi!

  
Kotitallilla ei tällä hetkellä kuulu kavioitten kopsetta saatika hirnahduksia mutta terveiset eläintenpäivän johdosta lähtivät Mannille, Rollelle sekä Rasselle. Poneilla on oikein mallikkaat ylläpitopaikat nyt kun itse olen tässä siunatussa tilassa. 
  
Chow Chow koiramme Onni sitä vastoin loikoilee ja vahtii pihamaalla päivät. Torkkuu, vahtii, syö ja nukkuu. Se on oikein yhden perheen koira. Isolla sydämellä varustettu röhkivä kultapossu. Huumorintajultaan omalaatuinen ja seurallinen mutta mielellään tarkkaileva ja ei kiirehdi elämässä liikoja.


  
Perheellämme on myös muutama jyrsijä. Gerbiili Juti sekä puput Lumipallo, Rudolf ja Lumikki.
  
Eläimet on kuuluneet omaan maailmaani oikeastaan lapsuudesta saakka. Meillä oli aikoinaan vanhempien maapaikassa shetlanninponi, koira, kanoja, kani, kissoja ja kuttuja. Lapsille eläimet antaa paljon, jos ei muuta niin vastuun kantamista ja ainakin suojaa allergioita vastaan. Olen itse aktiivinen shetlanninponi ihminen. (Nyt kyllä aika "hiljainen") Rivijäsenenä yhdistyksen toiminnassa sekä pikku toimittajana yhdistyksen lehteen junnupalstalla. Kotona olen pitänyt ponitunteja ja lasten ponikerhoja monen monta vuotta. (mutta nyt olen "mammalomalla") Aamutallit, päivätallit ja iltatallit (Rallit!!!) on siis olleet kauan rutiinia.
Eläinten päivänä muistetaan myös poisnukkuneita eläinystäviä. Lemmikkien kautta lapsillekin piirtyy kuva elämän kulusta. Syntymistä ja kuolemista. Kaikilla kun on aikansa. Meillä on hyvästelty monen monta eläintä. Eläintenpäivänä on myös hyvä miettiä miksi on tiettyjä lemmikkejä/kotieläimiä halunnut, mitä niille osaa antaa ja mitä ne antavat itselle?
  
Kaikille eläinten omistajille, kasvattajille sekä itse eläimille onnellista ja hyvää eläintenpäivän loppuiltaa ;-) *************









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti