tiistai 8. marraskuuta 2016

Tukholma - Gamla Stanilla retkellä

Loppu kesää 2016 Road Tripillä Norjaan teemme kotiinpaluu matkalla kierroksen Tukholmaan. Siitäkin syystä,että emme ole koskaan sinne jalkautuneet. Jo on siis aikakin. Olemme reissussa Siljalla ja satama on Värtan. 

Löydämme autolle ilmaisen P-paikan ja lähdemme rohkein mielin tutustustumaan Tukholmaan. 
Matkaa vanhaan kaupunkiin satamasta on muutamia kilometrejä. Ilma elokuisena iltana on lämmin ja aurinko paistaa. 

Keski-aikaisen 1200 luvun Tukholman jäänteitä löytyy vielä Stadsholmenilta Gamlastanin suurimmalta saarelta joka on oikea historiallinen aarreaitta. 
Kuninkaanlinna , Slottet on Ruotsin 1600 -ja 1700- luvun mahdin symboli. 

Vanhassa kaupungissa on paljon nähtävää; vilkkaita katuja matkamuistomyymälöineen sekä kirja ja antiikki kauppoja. Palatseja, kirkkoja ja museoita. Paljon ravintoloita ja kahviloita. 

Me kierrämme reippaalla vauhdilla katuja ja aukion jossa ihan saa tuntea keski-ajan tunnelmaa. Seinät ja rakennukset huokuu okran värejä ja 1700 lukua. Olen vallan lumoissani. Ei Tukholmaa turhaan ole kehuttu. 

Varsinkin juuri Stortorget on lumoava. Siellä napataan kuvia. Tietenkin. Storkyrkan on myös omaan silmään vaikuttava. Iso. 
Kubinkaanlinna ja kaikki rakennukset saavat kyllä ihailu tunteet pintaan. Kaikki yksityiskohdat, riemukaaret ja pylväät.. Patsaat ja koristeet. Vaikuttavaa. On helppo hymyillä kuninkaan kruunu päässä kiireellisesti kun otamme hassuttelu kuvia. Tänne täytyy palata ajan kanssa. Ja kun takana ei ole n.1000 kilometria auton penkillä :D 










PS.Täälläkin tämän päivän mapsi on asiallinen. Varsinkin yöllä. Löydämme takaisin autolle. :) Pientä jännitystä mukaan tuo se,että akku toiselta loppuu kokonaan ja toisella virransäästötilankin uhalla alkaa näyttö pimetä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti