torstai 27. lokakuuta 2016

Omatoimi reissu - Oslon kautta Ålesundiin




Voinen aloittaa pitkästä aikaa kirjoituksen reissu postauksella. Ja tosiaan olen siirtynyt pois Kaksplussalta- Kaikkea aikansa. Nyt mun on aika tehdä ihan omaa juttua. 

Tehtiin kesällä road Trip Norjaan omalla Eskolla - Se oli hauskaa mutta RANKKAA. 

Syyskuussa 2016 pakattiin lentolaukut ja lähdettiin kaksistaan miehen kanssa Helsinkiin- siellä auto Lento Parkkiin ja lentokentälle haahuilemaan. No olihan koko reissua jo suunniteltu ja mietitty viimeiset kuukaudet. Kohteeksi valittiin Länsi-Norjan ihana Jugend kaupunki Ålesund. Lento Helsingistä oli kauttakulkulento, ensimmäinen etappi oli Oslo. Gardemoun kenttä. Siellä olikin vilinää. Oltiin varattu lennot skyskannerin johdattelemana Norwegianilta. Kaikkea uutta&jännää meille. Niin mulla kuin miehelläkin on molemmilla takanaan ainoastaan yhdet lentokone kokemukset. Mies lentänyt joskus Espanjaan ja minä USA:n kaverin luokse.

Miksi Ålesund? Jos en tarinoi enempää niin siksi,että se on portti ehkä maailman kauneimpaan vuonoon -Geirangerille. (tästä enemmän myöhemmin) Paljon googletusta ja kyselyjä omille "Norjalais" linkeilleni;) Kiitos vain Johanna sekä Satu jotka jaksoitte mulle vastailla sieltä Vuonojen maasta... Mm.selvittelin bussi yhteyksiä ja aikatauluja!

Ålesundiin saapuessa tiesimme heti: Tästä reissusta tulee mahtava! Merituuli, tuoksut, vuonot ..... Maisemat vertaansa vailla!



Ehditään ensimmäisenä iltana kävellä Fjellstuan* näköalatorniin. Sieltä on ihan postikorttimaisemat koko Ålesundiin. Sieltä voi kurkkia vanhaa kaupunkia ja satamaa. Maisemia. Mutta ensimmäisellä kerralla huomaan vain" hengittäväni. Hieno hetki. Tarvitaanko sanoja?? Jos jotain voin sanoa niin jokaisen suunnittelun ja ruutuvihko unelman arvoinen. :) 

Tälle reissulle lentoreppuun joka on standardien kokoinen ja painaa alle 10kiloa pakataan:
-makuupussi,tyynyliina,oma pyyhe
-vaihtovaatteet reissun päivien mukaan
-sadevaatteet
-saappaat
-paksu takki&pipo&hanskat
Siinä ne tärkeimmät. Sitten vähän eväshommaan :
-muki
haarukka/veitsihomma (muovinen) 
-pienet omat jutut molemmille. 

Majapaikka on ekan yön Camping alue. Ihan OK. Keskustasta matkaa n.3km. Aikalailla uni tuli silmään kun kämpässä oli lämpöpatteri ja maha täynnä Kiwi-kaupan evästä. Budjettimatkalaisen kannattaa asioida kaupassa. Säästää ison siivun kun väsää omat ruuat itse. 
Budjetti reissulle on suht helppo laskea hinta paperille jo ennen. Ja jos tietää mistä voi tinkiä tarpeen tullen niin pahoja yllätyksiä ei tule. :D 
Tässä ekan reissu päivän kuulumiset!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti