sunnuntai 28. elokuuta 2016

Poliittinen kannanotto - War Dogs

Päivä ennen omaa sairaalareissua halutaan ottaa rennosti. Siispä mä ja mies suuntaamme Turkuun Kinopalatsiin ja valkkaamme filmiksi komediamaisen  asekauppa leffan: wardogsin. Pellekarkkikaupan kautta. Tietenkin. Mulla on määrä ettei enää klo.22 jälkeen saa syödä joten lataan pussin täyteen nannaa. Leffa alkaa klo.21:00 joten mulla on tunti aikaa herkutella.

Pieni sepustus lainattuna leffa esittelyistä jos joku on sikalaiska eikä jaksa googlettaa:

Todd Phillipsin (Kauhea kankkunen -trilogia) tositapahtumiin perustuva komediallinen draama, jonka pääosissa nähdään Oscar-ehdokas Jonah Hill (The Wolf of Wall Street, Moneyball) ja Miles Teller (Whiplash, Divergent-trilogia).

*Miamissa asuvat parikymppiset kaverukset (Hill ja Teller) päättävät Irakin sodan aikaan hyödyntää harvojen tiedossa olevaa hallituksen aloitetta, joka antaa pienille yrityksille mahdollisuuden osallistua Yhdysvaltojen armeijan tarjouskauppoihin. He aloittavat pienesti, mutta elävät pian luksuselämää piehtaroiden rahassa. Kun he voittavat 300 miljoonan dollarin diilin Afganistanin joukkojen aseistamisesta, he tajuavat haukanneensa liian suuren palan. Diili pakottaa heidät tekemään kauppaa hyvin arveluttavien ihmisten kanssa - joista pahimmaksi osoittautuu Yhdysvaltojen hallitus.

Leffa on hyvä. Toisaalta ärsyttää se, että suurin osa katsojista oli asian oikeaa laitaa ymmärtämättömiä ja nauroivat 'väärissä' kohtaa. (Lue:  olen tullut vanhaksi ja asioiden oikeaa laitaa miettiväiseksi kriitikoksi joka kärsii jos ihmiset nauraa väärälle asialle!) 

Mutta nautin aina leffassa olemisesta. Voisin käydä Sielä aina. (Jos lonkka kestäisi!) 
Ps.kotona luen sairaalan lähetettä jossa on että "ole syömättä klo 24 jälkeen.... 



2 kommenttia:

  1. Ei liity postaukseen millään tavalla, mutta pakko sanoa, että kun olin perustamassa blogiani mietin yhdeksi nimivaihtoehdoksia "Landemutsi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Mä päätin heti olla Landemutsi kun muutama dfvuosi sitten aloin kirjoittelemaan Kaksplussalle. Toinen vaihtoehto oli Landemusti kirjoitushäiriöni tähden :D

      Poista