torstai 1. tammikuuta 2015

Hörkytin väpätti - vai mikä se oli Herra heinämäki vai kuka mikä hä???

Siinä se. Otsikossa noin sanotusti meidän joulu. Osa sairasti kuumetta, osalla oli yskää ja osa oli väsynyt muuten vaan. Jouluperinteitä, ruokia puuhellan lämmössä, laajennuksen upouusi sauna löylyineen ja suklaat sekä joulutortut. Muovikuusi tunnelmallisine valoineen sekä lasten tekemillä koristeilla.
  
Oman näköinen joulutarinamme koostui tiivistettynä siis seuraavista:
-Oma perhe: äiti,isi ja neljä lasta
-Sauna&jäähyt pakkasessa
-Ruokaa
-Suklaakonvehdit
-Pyykkien ripustus, imurointi ja perus setti ja jotain joulu jääkiekkoa, tietenkin!!!

Joulun johdattaa meitä vääjäämättä kevääseen ja kiireisimmät on jo pakanneet tontut pahvilaatikoihin sekä penkoneet esille kevät verhot. Musta tuntuu, että meillä tontut saa viipyä vielä hetken. Verhoja en käytä muutenkaan. No sen verran, että uusien akkunoitten uretaanit peittyy kikkailen. Kun listat puuttuu (väliaikaisesti!) ...

Se minkä mä opin tästä joulusta on pysähtyminen. Oleminen. Nauttiminen tästä päivästä. Turha kurkotella liika kaus! Ollaan kyllä riennetty paikasta A paikkaan B hektisellä tahdilla ja verkkaisuus on elämästämme kaukana mutta silti taisin ainakin hiukan oppia elämään hetkessä?!

Multa ei nyt tullut perinteistä postausta joulusta mutta kirjoitelma meikäläisten tapaan.


Urheilullisille vanhemmille ja muillekin Turun murteest tykkääville suosittelen lämpöisesti lukemaan Marikan postauksen "UJ"  http://kiekko.ts.fi/blogit/marika-timonen/uj ja tämän luettuanne haluatte varmaan tutustua myös Mökin muijan blogiin http://mokinmuija.blogspot.fi/ ,   https://www.facebook.com/mokinmuija?fref=ts  samaiselta kirjoittajalta ;)

1 kommentti:

  1. Mä siivosin eilen kaikki joulukoristeet pois ja vaihdoin kevätverhot. Tykkään alottaa joulun valmistelun jo heti joulukuun alussa ja sitten se jouluinto yleensä jo loppuu heti joulunpyhien jälkeen. :)

    VastaaPoista