maanantai 11. tammikuuta 2016

Mittari miinuksella - Mitä sitten??





Tässä kun tätä talvea kovin odotettiin perinteisesti se sitten alkoikin nyt tammikuussa. Oikein sai aluksi miettiä miten sitä talvella vaatetetaan :) Kerrospukeutuminen. Hassua kun on lukenut juttuja ettei lapsia saa viedä nyt ulos ja varsinkaan vauvoja nukuttaa vaunuissa Ym. Missä on se maalaisjärki???? Ei kai kukaan nukuta vauvaa ilman kunnon kerroksia??? 
Itse olen kaikki neljä saanut puettua vauvoina lämpimästi. Kiitos äitiyspakkauksen mainion makuupussin ;) (Niitä löytyykin neljä eri ku osia...ihania kaikki!!) 
Niin no siis aina laitettu kunnon alukerrastot tai tarkemmin potkarit ja bodyt. Villapukua. Villasukkaa. Tumppua, lapasta, pipoa - kypärähuppua ja tuulen pitävää. 

Aikanaan ratsastustunteja pitäessäni olin tarkkana ja kovana aina lasten pukeutumisesta. YHDELLÄ KERROKSELLA EI PÄRJÄÄ!! Pitää olla useampaa sorttia päällä. Kasvot pitää osata suojata, varsinkin pikkusilla naama paleltuu herkästi. Iso huivi tai hyvä kypärähuppu. :) 

Sama pätee luisteluun, hiihtoon, lenkkeilyyn. Jos ihan hurja uskaltaa olla niin voinen sanoa, ettei sää ole este ulkoilulle. On vain väärää pukeutumista! Moni kun "kehtaisi" napata jalkoihinsa kunnon Kuomat tai huopikkaat niin eipä palelisi jalat. Vanhan ajan villasukat kyllä on vaan the Best. 

Teinien pukeminen saattaa olla haastavaa. Mutta muutaman kertaa kun ovat perseensä jäädyttäneet *kaunistelematta :) :) Niin eiköhän ala vaatetta niskaan menevän. Varsinkin kun nykyään vaatteet on jo jopa hyvän näköisiä. Jopa ne lämpimät. Mutta koska olen itsekin (hmmmmm) ollut luupää jästi - Olen mennyt revityillä farkuilla ilman pipoa -30 asteen pakkasessa ... Ymmärrän kyllä nuoria enkä jaksa kauhistella. ;) Jokaisen on koettava asia itse. Myös kylmyys. Enää ei kai sentään ole coolia käydä aamulla suihkussa ja sitten ajaa mopolla kouluun .... :D Voi luoja!!!!! 

Eli mun mielestä pakkasraja ulkoiluun olisi ... En sanokaan lukemaa. Yleisesti ajattelen että jos lapsi tarkenee tarkenen mäkin. Heppajutut on tehtävä säällä kuin säällä. Paukkui pakkanen tai ei. Mutta toki lapsista olen tarkempi kuin isommista ulkoilijoista. ;) 

Nauttikaa ja haistelkaa- Talvi on neljästä vuodenajastamme kuitenkin aika lyhyt täällä etelässä. 



Joskus pidin lämpömittaria vauvan välimakupussissa tallitöiden ajan.. Ja aina on ollut lämmin ;) Kannattaa käyttää kaikissa asioissa älliä. Nyt omiin hommiin. Kivaa talvea :) :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti