torstai 10. joulukuuta 2015

Ponitalli - Toisenlaiset olohuoneet osa I








Mentiin mun mukavuusalueelle. Ehkä vähän liiankin "lähelle" mun juttua. Mutta tuolta näyttää mun olkkari. Eli ponitalli; jonka ohjissa olen ollut vuodesta 2008 saakka.

Meillä asuu nyt tallissa ainoastaan kaksi omaa shetlanninponia sekä kolme pupuliinia. Eri veijareita nää on kaikki. Perheenjäseniä. Parhaillaan (vai pahimmillaan?) mulla on ollut karsinapaikkoja täysi seitsemän tässä kotipihassa ja viel laitumella muutama. Tarpeeks yhdelle äiti-ihmiselle. Alkuvuosina heitin keikkaa ponien kera, pidin tunteja ja kerhoja sekä samalla klaarasin perheen - aikamoinen sirkus. Nyttemmin ollaan keskitytty enemmän omaan aikaan - oman porukan kanssa ja olen tehnyt ponien kanssa vähän vähemmän hommia "vieraille" :)

Mutta olohuoneeseen, siellä kello seisahtaa tai ainakin muuttaa käsitystään - saattaa tunti olla kaksi  tai enemmän. Siellä tulee luurattua joka aamu ja päivä ja ilta tietyt jutut tehden tovi jos toinen. Ihan vuoden jokainen päivä. Satoi tai paistoi. Oli flunssa tai yskä tai oksennustauti. Välillä lapioidessaan lantaa sitä miettii miksi? Mikä ajaa ihmisen tähän... kun voisi istua sohvalla ja katsoa telkkaria. Niin mä vaan mättään paskaa kottikärryille joka helkutin päivä. Ja jos ei tee sitä niin sitten on joku muu juttu.

Mutta mun olkkarissa asuu sellaiset tyypit - ne ei koskaan murjota, ne ei hauku, ei arvostele eikä puhu pahaa selän takana. Kun on huono päivä ne antaa itkeä murheet, niitten silmissä on viisauden sielu. Poni, hevonen - takuulla eläin jonka kanssa on oltava ystävä jos tahtoo,että se ymmärtää. Että niin makeita kavereita asuu mun olohuoneessa. Siellä ei ole niin valkoista eikä pramiaa mutta siellä on lämpökaapeli vesijohdossa ja varustehuone jossa on pyöreä "laiva"ikkuna. Ja sielä on ne elikot joista mä aina haaveilin. Mutta se miten mä päädyin harrastamaan juuri shetlanninponien kanssa - se onkin jo eri tarina. ♡




Mulla riittää tarinaa vielä toisestakin erilaisesta olohuoneesta - mutta kertokaa toki tekin? Missä olkkarissa viihdytte parhaite ? Onko se kenties se perinteisin oman kodin lepotila missä saa katsoo töllöö vai joku ihan muu?? :) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti