torstai 17. joulukuuta 2015

Arjessa juhlaa - lunta,jäätä&vettä

Ne pienet asiat , kuinka helpolla ne unohtaa. Vapaus tehdä ja mennä. Esimerkiksi ulos meneminen. Se ,että voit vaan avata ulko-oven ja huomata kuinka keksitään leikkimistä ja hääräämistä omalla pihalla vaikka pari tuntia. Äiti saa tehdä tallihommat "siinäsivussa" ja juoda pystykaffet talon seinustalla. 


Joku välillä kyselee miten me jaksetaan olla aina ulkona? Ehkä se on veressä. Mä olen lapsesta saakka remunnut sisarusten ja samaa ikäluokkaa olevien tädin ja setäni kanssa kotimetsissä. Tehtiin mitä keksittiin. Se on aika hienoa: Vapaus olla lapsi joka saa keksiä, käyttää mielikuvitusta ja temmeltää. Mulla oli lapsena kotona myös eläimiä: Koira, kissoja, kanoja, kuttuja sekä pupuja. Ja nyt mun lapsilla on samoin eläimiä pihapiirissä- arjessa mukana. 


Kuomia on eteisessä välillä suuri rivi :) Tyylikkäästä en tiiä mutta helpot hoitaa. Villasukat ja se on siinä. Muistelen , että samanlaisilla popoilla sitä mentiin -80 luvullakin :) voi niitä aikoja. Ja sitten oli huopikkaat! Hitto kun niitä ei ole tallessa? Tai en ainakaan usko. Pitääkin kysyä äidiltä. Mutta tuskin.... 
Tämä "välikausi" ennen kovia pakkasia on aina samaa. Kastuneita haisevia vaatteita. Lapasten ja kurahanskojen vaihtamista. Mutta kun oma vanhin on jo kohta yläkoululainen voin kertoa, ei sitä kestä kuin muutama hassu vuosi. Kun ja jos ei ole erikoisuuksia. Pitää muistaa, että joillain sekin asia on toisin. Saattaa pukea lastaan vielä aikuisenakin. Turhaa siis valittaa siitä, että kovaa rumbaa vaatettaa. Siitäkin saisi olla onnellinen. :)


Mä muistan kun me muutettiin tänne taloon reilu 7 vuotta sitten. Silloin meillä oli vaan pieni vessa missä suihkukaapissa kuivattelin kaikki ulkovaatteet, kengät - sen semmoiset. Nyt on aika kiva kun pesuhuoneessa on lattialämmitys jonka päällä kaikki kuivuu tuossa tuokiossa ja on valmiita taas seuraavaan ulkoiluun samana päivänä :) viitseliäänä päivänä mä ripustelen ne telineelle useimmiten lapset ihan itse. Mutta jos ei ole kuraa niin lattialle vaan reilusti! 

Iloa arkeenne - huomioikaa joulukiireenkin keskellä ne pienet asiat. Nauru. Lämpö. Turvallisuus. Vapaus. Ihanaa loppuviikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti