tiistai 15. joulukuuta 2015

Miten tunnistaa vauvakuume - ja miten sitä hoitaa?

Vauvakuume. Mikä se oikein on? Miksi siitä usein kirjoitetaan? Miten sitä voi hoitaa? Pääseekö siitä eroon? Kenelle se voi tulla? Miksi? Entä onko siihen oikeus jos jo on monta lasta? Saako vanha äiti kuumeilla ja hössöttää samalla tavalla kuin nuori äiti? Miten sulla on ilmennyt vauvakuume? Oletko saanut vertaistukea? :)

Tässä vaan - hiljaa. Maailma on valmis.

Mulle vauvakuume taisi tulla ekaa kertaa joskus 18 vuotiaana. :) Kyllä. Näin kaverin vauvan ja tietenkin myöskin olen oman perheeni vanhin ja näin ollen aina olen vauvoja saanut hoitaa ja pitää sylissä. Olen siis ollut onnekas. Tiedän ihmisiä joilla ei ole ollut koskaan vauvaa edes sylissä. Ja kuinka paljon voimaa, toivoa ja uskoa onkaan siinä nyytissä joka tuhisee ja on niin vanhemman armoilla. 

En osaa sanoa miten se alkaa mutta sen vaan huomaa. Että joka puolella näkyy raskaana olevia naisia. Pikkuvauvoja. Vauvanvaunuja. Tämä aihe on aika arka. Oikeastaan niin arka ,että vähän kauhistelee tätä kirjoittaa. On paljon heitä joilla ei omaan odotukseen ole mahdollisuuksia. Sitäkin kyllä miettii. Juuri siksi se kysymys - onko oikein kuumeilla kun jo on lapsia? On. Ei se ole muilta pois. 

Mä olen kroonistunut kuumeilija. Se iskee aina kun edellinen on sen verran iso, että pikkiriikkisemmät vaatteet saa pakata pois. Joskus sitä on löytänyt itsensä pläräämästä kalenteria. Miettimässä milloin olisi LA jos nyt ja nyt haikara lentäisi katon ylle. Mulla se vauvakuume on ollut monta kertaa. Eikä siihen ole sitten auttanut muu kuin se vauva. Ja silti aina lasketun ajan lähestyessä sitä on alkanut "empimään" : Apua. Kääk. En hitossa haluakaan synnyttää. Se on kai ihan normaalia. Sekin. 

Sitten vielä kaverit. Nekin vaikuttaa. Mulla on käynyt tuuri, että tutuissa on samanlaisia kuumeilijoita. Myös ihan lähipiirissä. ;) On isoja perheitä joissa on kymmenkuntakin lasta, ja silti samalla tavalla asiat otetaan "uusina" iloina ja lahjoina. Se on kannustavaa kun voi jutella asioista. Myös kroonisesta vauvakumeesta. Vai onko niin, että asiat jotka ennen oli luonnollista on nykyään muuttuneet ihmeellisiksi? 

Onko mulla nyt vauvakuume? No jaa. Valvon edelleen yksivuotiaan kanssa. Valvon edelleen 2,5 vuotiaan kanssa. Tykkään vauvoista. Olen iloinen kaikkien puolesta jotka ovat raskaana tai ovat saaneet vauvan. Mä varmaan tulen kuumeilemaan aina. :) Vain Luoja tietää vieläkö meillä haikara joskus vierailee? Aika näyttää. Nyt nautitaan näistä. Kipinöistä. Lahjoista joita meille on siunaantunut jo neljä. :) 

Pienen pieni. Suloisuus.


Enon kanssa. Yksi lapsistamme. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti