perjantai 4. joulukuuta 2015

Päiväristeilyllä saaristossa - perheen kanssa !








Päätimme eräs viikonloppu pakata kimpsut&kampsut ja suuntasimme päiväristeilylle suomen kauniiseen saaristoon. Reittinä Turku-Maarianhamina-Turku. Viking Amorella & Gracella takaisin. Mitään ihan lastenleikkiä ei ole edes tällaisen pikkuruisen retken tekeminen isolla porukalla. Koko edeltävän päivän sai hikipäässä järjestellä ja laittaa valmiiksi tavaroita vaatteista eväisiin. Miettiä aikataulua sekä alustaa myös seuraavaan arkipäivän jutut sekä hoitaa tallin väelle tarkistaja ja heinän heittäjä.

Mutta kun auton nokka lähti kotipihasta niin oli jo helpottava "loma" olo. Satamassa kaikki kävi helposti; liput oli varattu etukäteen ja P-paikka löytyi liki terminaalia. Meillä oli mukana tuplarattaat joissa oli helppo työnnellä taaperoa ja leikki-ikäistä sekä niihin sai hyvin tavarat ja ostokset. Kääntyvät etupyörät helpottavat liikkumista "pienissä" tiloissa kuten hissiin menemisissä ja käytävillä. Muuten laivalla kyllä riittää tilaa liikkua isollakin porukalla.

Aamupäivän vietimme katsellen maisemia laivan lähtiessä satamasta ja lapset söivät aamupalaa sekä piirtelivät. Aika reippaina sitten löydettiin tiemme leikkipaikkaan ja siellä olikin ohjelmassa heti Taikatuokio, Ville Vikingin vierailu joista meidän viisivuotias oli innoissaan! Lisäksi isänpäiväkisaa oli tarjolla mutta voiton vei silti pallomeri - ihme ja kumma! Oli ihastuttavaa huomata kuinka kolme isointa lasta mennä jolkottivat vauhdilla yhdessä ja nuorimmainenkin rohkaistui "vauvapallomeressä" hiukan hekottelemaan.

Meille vanhemmille odotetuin juttu taisi olla ruokailu. Se menikin hauskasti kun pienin nukkui päikkäreitä ja kaikki muut jo olivatkin oikein itsenäisiä seisovassa pöydässä. Lasten oma puffee helpotti kovasti - ja varsinkin se, että pöytämme oli loistavasti ihan siinä lähellä. Ruokailun aikana saimme myös omaa taika showta, taikurit kiersivät tekemässä muutamia taikoja ruokailun aikana. Vain kaksivuotiasta ne hiukan pelottivat tai paremmin sanottuna jännittivät.

Mahat täynnä leputtelimme mieliämme vielä ennen Maarianhaminan laivanvaihtoa leikkihuoneessa - sekä kävimme hiukan kävelyttämässä itseämme pelipaikassa sekä katselemassa merimaisemia.

Maarianhaminassa siirtyminen Amorellalta Graceen käy luonnikkaasti - matkalla ehtii hiukkasen kurkkia satamamaisemaa jos malttaa pysähtyä ikkunoiden eteen katsomaan. Gracen ystävällinen henkilökunta päästää rattailla tulevat perheet jo aikaisemmin kuin muut matkustajat laivaan alemmalta kannelta. Grace on hieno, taas on "pakko" tutkia juttuja mitkä isimies on laivaan hitsannut (lasten sanoilla "noita saa sitten ai-na ihmetellä" hahahaa...) ja kurkimme samalla tämän laivan ohjelma tarjontaa.

Teinillä on selvät sävelet: Ostoksille. Kun kaupat aukeaa on suuntana Victorias Secred sekä taxfree shoppailut. Löytyyhän niitä hajuvesiä sekä Cara Mintseja,Fruits droppeja ja tompleroneja. Keskimmäiset tytöt haluavat ostaa autot parkkitalo leikkeihinsä kotiin viemisiksi sekä muutaman muun jutun. Peltinen karkki salkku on viisivuotiaalle "se juttu" ja sitä hän kantaakin viipottaen koko matkan. Löytyy myös pikkutytöille oma pussukka missä pinkkiä shampoota ja hajustetta sekä pinkki pesusieni. Tietenkin pinkkiä - se on kova juttu!

Gracella vietämme aikaa Yllätys-Yllätys leikkihuoneissa ja meno on jo paljon reippaampaa kuin aamulaivalla. Lapset löytää tekemistä ja veikeä Ville Viking jaksaa edelleen ilostuttaa ja halailla. Me vanhemmat vuorottelemme hiukan pestiä siitä kumpi on vauvan ja rattaiden kanssa ja kumpi kirmaa touhunurkissa. Mutta ihanasti menee reissu lapsentahtisesti, lasten ehdoilla ja kaikilla on rento päivä merellä. Sanotaanko, että Spa-osastolle olisi voinut olla ihan kiva mennä mutta se saa odottaa vielä vähäsen aikaa, että nuorimmainen kasvaa vaunuiästä.

Kooste päiväristeilyn herkuista perheille allekirjoittaneen mielestä:

*Edullinen hinta koko päivän tekemiseen ja olemiseen

*Ruokailu hoituu hienosti ja kerrankin pääsee valmiiseen pöytään

*Leikkipaikat ja leikkihuoneet kivoja sekä lastenhoitohuone

*Mukavia paikkoja istuskella ja katsella merimaisemia isollekin porukalle

Illalla kotimatkalla uupunutta porukkaa, kuorsaus ääniä ja punavalkoisia naamoja. Mutta iloisia, tyytyväisiä ja nauravaisia. Taatut yöunet kaikilla kotona omissa sängyissä. Seuraavana aamuna saattaa vähän väsyttää - mutta se taitaa kuulua reissun tekemiseen myös. Seuraavaa laivamatkaa on jo alettu suunnittelemaan ;) ;)

Millaisia kokemuksia teillä on laivamatkoista? Oletteko valinneet päiväristeilyn - vai oikein kunnon vuorokausi risteilyn? Mistä teillä lapset laivalla tykkää eniten? Mitä risteilyjä suosittelette perheille?


c.kaikki kuvat @landemutsi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti