maanantai 2. maaliskuuta 2015

Ristiäiset neljättä kertaa - Kastekaava kosketusnäytöltä!

 
Lokakuun lapsen ristiäiset osuivat sopivasti joulun tienoille. Kerta oli meille tosiaan neljäs mutta taas kerran uusi, jännittävä ja ihastuttava. Teemaksi kaavailin vaikka mitä mutta pääpiirtein menimme "samalla kaavalla" kuin edellisissäkin toissa kesänä - jemmassa oli vielä pinkkejä pöytäliinan kaitaliinoja sekä koristeita. Kutsut "teetin" tälläkin kertaa pikkusiskollani joka on askartelussa ja toteutuksessa paljon minua näppärämpi. Pappi valinta episodi oli aiheuttaa harmaita hiuksia ja kirkkoon kuuluvia kummeja sai jo oikein "metsästää" mutta omasta suvusta kuitenkin löysimme ihanaisen pariskunnan tyttömme kummeiksi.

Ulkoistin kakun paikkakuntamme kakku-expertille ja toteutin haaveeni tennarikakusta. Ristiäiskakkuun tuli siis vauvan nimi sekä pikkuiset marsipaani tennarit ja toinen kakku oli samaa väriä mutta siinä oli pikkuruisia tähtiä päällä. Maultaan nämä herkut olivat perus kermakakut mansikka-banaani vaahdolla. Muita tarjoiluja oli rutkasti aina suolaisista piiraista konvehteihin sekä leivoksiin. Onneksi saimme apuja "keittiö" ihmisiltä omasta lähipiiristä.

Kaikenmoista hassun hauskaa säätöä kyllä mahtui itse ristiäis-seremonia aamuun kun kotona kaikki säntäilimme ja pakkasimme tavaroita. (Pidimme kasteen paikassa jossa 11 vuotta sitten tanssittiin meidän häitä; juhlapaikalla oli siis "tarina" ja juuret.) Helpotusta järjestelyihin loi tieto, että paikkamaksuun sisältyi astiat ja ei ollut aikataulua tilan vuokralla. Kokemuksia vuokrapaikoista ristiäisten kannalta omakohtaisesti on kahdesta SRK-talosta sekä metsästysmajasta.

Pappi löysi vihdoin perille, kastekaavaa luettiin kosketusnäytöstä mikä herätti erinäisiä ajatuksia, vieraat viihtyivät ja mikä tärkeintä: ihana tyttäremme sai oman nimensä sekä pyhän kasteen. Meillä kaikkien nimet alkaa samalla kirjaimella -kyllä: koko perheen. Kaikilla lapsillamme on kolme etunimeä. Rakkaalla lapsella on monta nimeä vai miten se meni? Kokemuksena nämä neljännet ristiäiset menivät jo rutiinilla jos niin saa sanoa. Itse koin, että kokemuksella on tässä asiassa ainakin merkitystä. Kivoin oma lahja oli isimieheltä odotettu neljäs tyttökoru kaulaani lapsikoru-ketjuun. Minulta löytyy nyt: Zircon Blue, Chrysoliitti,Alexandriitti & Turmaliini.  Tytöt saa ne sitten joskus itselleen.

Seuraavia ristiäisiä odotellessa ;-)
Millaisia ristiäiskokemuksia teillä on? Millä perusteella olette valinneet kummit? Miten olette päättäneet juhlapaikan?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti