keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Mars kerhoilemaan !!!!







baanalla :D
"Taidat olla ihan uusi täällä, milloin olette muuttaneet?" Tuohon kysymykseen olen saanut nauraen vastailla kuluneen viime viikon. Meillä on meinaan ollut "tutustumis" viikko kotiseutumme äitilapsi/avoin päiväkoti/perhekahvila toimintoihin.

"Ei, olemme asuneet täällä jo vuodesta 2008" ja naurua. Ei vaan ole aiemmin tullut ajateltuakaan lähtöä "mammakerhoihin". Nyt kun olen ollut kotona likipitäen reilun 5 vuotta olin kasvanut kypsäksi hakeutua kartoittamaan tietoa tarjonnasta. En tunnusta olevani äiti jolle seinät kaatuivat päälle mutta on ihan OK nähdä muita samassa veneessä olevia.

Siispä tuumasta toimeen. Facebook ryhmät ja netti kertoi paikat sekä kellonajat. Päätimme kerta rykäyksellä tutustua kaikkiin. Tarjontaa onkin mainiosta vaikka jokaiseksi arki aamuksi eli yksin ei kenenkän tarvitse olla.

Pikakerrontana meidän menomestat näin uuden kävijän silmin:

MA Oman 4 veen SRK:n kerho missä käy siis yksin aina 3h kerrallaan

TI Vaavitiimi (MLL) tai Avoin päiväkoti. Vaavitiimissä vapaata oleskelua/kahvittelua. SEurakunnan tiloissa. Avoimessa päiväkodissa toiminta tuokio sekä vastaavat lastenhoitajat ja päiväkodin henkilökuntaa, käytössä kivat tilat sekä mukavasti leluja ja aktiviteettia.

KE Avoin päiväkoti

To Naperotiimi perhekahvila meiningillä seurakunnan tiloissa

PE Perhekerho SRK talolla, kahvittelua ja leikkimistä vapaasti sekä lastenohjaajien suunnittelema toimintahetki sekä mahdollisuus askarrella.

Näin me saimme ensikosketuksen oman seutumme kerhoihin ja tuntuu ihan mukavalta kun noinkin kattavasti tarjontaa on. Lisäksi sain kuulla, että usein kerhojen jälkeen saatetaan jäädä vielä ulkoilemaan porukalla puistoon/leikkipaikalle ja sekös se lapsille mukavaa on. Päästellä höyryjä kaverien kanssa.

"Untuvikko" kerhoilijan niksit onnistuneeseen kerhoiluun koostuu seuraavista asioista:

-Ota itse selvää missä,milloin ja mitä

-Avoin mieli, korvat auki ja juttelemaan sekä tutustumaan

-Rennot leikkivaatteet lapsille sekä itsellekin koska saatat löytää itsesi lattialta vaikka konttaamassa. Sisätossut lapsille/ Villasukat tms itselle saattaa olla hyödylliset

-Monessa paikassa saattaa kahvi/mehu kuulua tarjottaviin tai sitten edullisella hinnalla jotta saadaan lisää kahvia. Lapsille eväät, monesti on mahdollisuus lämmittää ruokaa ym.

-Reipas mieli ja eikun baanalle!!! :-)

Mukavia kerhoja kaikille, ihania kontakteja muihin vanhempiin, vertastukea sekä lasten hauskoja juttuja ja temmellystä.

Mitä kerhoja sinun paikkakunnalasi on tarjolla? Oletko itse mukana ohjaamassa jossain kerhossa tai suunnitteletko ehkä aloittavasi toimintaa. MLL ja seurakunta saattavat olla avainsanat jos moinen kiinnostaa ja auttavia käsiä tarvitaan taatusti aina.

2 kommenttia:

  1. Kivasti olette löytäneet kerhoja ja tekemistä! Täällä esikoinen käy 2x viikossa itse seurakunnan kerhossa, muutoin käydään avoimessa päiväkodissa tai silloin tällöin seurakunnan kerhossa. Tällä hetkellä on onneksi kivasti kavereita lasten kanssa kotona, joten sitä kautta tekemistä ja seuraa on vaikka joka päivälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kyllä vaan! Aina välillä on kivaa olla "ohjatussa" toiminnassa mukana- vaikka usein oma piha ja sisarukset piisaakin :-) Onneksi täällä on myös kivoja puistoja ja niissä kavereita :-D

      Poista