perjantai 27. maaliskuuta 2015

Landemutsi - 2 Plussan matkassa

Suomen suurin vauvalehti. Marraskuussa 2000 lehden hinta oli merkitty vielä markkoina 33,00mk (5,55€) Otsikossa mm. "Äidin unikoulu", "Isän arkea", "Päiväkotien kiusaajat ja kiusatut" - Kyllä itse olen kulkenut tuosta saakka tämän lehden matkassa mukana. Silloin aloitin itse ensimmäisen "vauvakuumeen" ja vuonna 2003 minusta tulikin ensimmäisen kerran äiti ja miehestäni isi.
Kun selaa lehden sisältöä niin jo silmämääräisesti huomaa "ajan kuluneen". Ihmiset, tavarat, vaatteet ja huonekalut - vähän kaikki näyttävät erilaiselta kuin nyt 15 vuotta myöhemmin.


Juttelimme taannoin kerhossa äitien kanssa joilla samoin kuin minulla on jo myös vanhempia lapsia aiheesta. Kuinka tuttavista ne jotka "vasta" nyt saavat ensimmäisiä lapsiaan ja kun itse on sen jo elänyt. Jotkut aivan kuin eivät ymmärtäisi ,että me olemme sen jo eläneet kerran tai useammin. Toki useampilapsisessa perheessä jossa edelleen riittää myös pikkuväkeä on sitäkin ihmeteltävää mutta noin niin kuin esim. muistuu mieleen omat ensimmäiset koulun vanhempain illat. Siis esikoisen. Kun olimme parikymppisinä saaneet esikoisen niin myös siellä vanhempain illoissa tottakai olimme nuorimmasta päästä. Se sama tulee "seuraamaan" meitä esikoisen kohdalla yläasteella, ammatillisessa tai lukion vanhempainilloissa jne. En osaa sanoa miten nyt ratsastin tähän aiheeseen. Ehkä heräsin itsekin vuosilukuja tuijotellessa havahtumaan ,että kasvua on tapahtunut. Jotain on myös jo saavutettu. Kuin vanhojen lehtien sivuilla myös elämässään tulisi ihmisen huomata ja tajuta eteenpäin meneminen. Ei se mitä me olimme vaan se miksi me tulimme. Millaisiksi on matka meitä muokannut ja millaiseksi se vielä meitä hioo.


Kaks Plussa lehteen palatakseni se on merkinnyt minulle paljon: Ollut mukana odotuksissa ja vauva-arjessa. 2003 esikon syntyessä ei käytetty Facebookia. Taisi olla joku netti foorumi, keskustelu palsta. Itse en muistaakseni koskaan kuulunut käyttäjiin mutta taisin sivuille kurkkia. Tilaajana olen ollut monen monta kertaa. Samoin irtsareitten ostajana. Ja nyt on hauskaakin hauskempaa kuulua KP:n Bloggareihin. Yhteisöön joka koostuu erimoisista kirjoittajista. Lahjakkaista ja monipuolisista hengen heimolaisista joilla kaikilla on omalla tahollaan paljon annettavaa niin kirjoittajina kuin myös ihmisinä.


Omasta puolestani toivotan kaikille iloista pääsiäistä (me vietämme sen arkisesti kotona ja jäähallilla) ja käykää tutustumassa blogeihin osoitteessa : http://blogit.kaksplus.fi/blogi/
Omalla Facebook sivullani (Landemutsin) löytyy pari kuvaa vanhoista 2plussa lehdistäni :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti