perjantai 8. heinäkuuta 2016

OKRA 2016 - Oripäässä tapahtuu!

Jos joku luulee,että Suviseurat tai festarit kerää paljon poppoota niin se ei ole käynyt OKRA:ssa Oripäässä jossa lentokenttä täyttyy maatalouden koneista, nostureista , eläimistä , vilja - maito - liha ym talouden tuottajista aina rehuihin ja siemeniin saakka.

Saavuttuamme P-alueelle ymmärrämme miten isosta jutusta on kyse. Autoja riittää, riittää ja riittää. Peltoa on parkkialueena silmänkantamattomiin. 
Meillä mukana on siis minä ja isimies sekä kolme nuorinta lasta. 1,5 vuotiaalle matkarattaat (saisi olla mieluummin vankemmat rattaat koska osa kujista on sepeliä) 3 vuotias kävelee osan aikaa ja välillä kiikkuu jomman kumman vanhemman harteilla. 6 vuotias jaksaa omilla jaloilla. 

Kiertelemme ensin aluetta jossa metsätalouden juttuja. Sahoja, metsäkoneita sekä erilaisia pilkkojia ja kirveitä. 
Nosturit kiinnostaa lähinnä miehen työn tähden vaikkei tällä kertaa ole heidän "pajan" koneita ;) Mutta isoja nostureista silti riittää. Yhdessä soittaa kaksi miestä Country musiikkia - se kiinnostaa lapsia. Ja meitäkin.

Eläin alueella vilkaistaan tietenkin hevoset sekä Kunkkareitten maskotti - Erikassonin Teamia nähdään sekä Friisiläisten katrilli-esitys on katsottava. Se on hieno!! :) 

Possuja emme 'löydä' , mutta vuohet, lihakarjaa ja lehmiä pääsemme moikkaamaan. 3 vuotias pelästyy lehmän ammuntaa :) (kokemus siis hänelle!) 
Paikalla on myös ankkoja, fasaaneja sekä iso teltta täytettyjä riistaeläimiä. Hirven pää - saa kunniaa. On se iso. 

Kaiken kaikkiaan iso tapahtuma. Puolueteltoilla piipahdetaan - moikkaamassa tuttuja :) Vähän ilmapalloja lapsille. 
Nähdään muutenkin tuttuja. Vanhoja työkavereita ja minä vanhan pomoni vuosien takaa. Aurinko paistaa koko päivän. Se tuo aina lisää plussaa ulkoilma tapahtumaan. 

Kenelle OKRA:a suosittelen? 
Perheille, niille joita hiukankin kiinnostaa maatalous. Eri ammatinharjoittajat alalla sekä koneet !! Ja eläimet. 









Pyydän hetimiten anteeksi mahdollisia kirjoitus virheitä. Kirjoitan innoissani usein 'sylki suusta lentäen' ja koska tää oli tosi kova juttu niin oli pakko saada heti ilmoille. Niin ja suosittelen vielä mukaan eväitä ja ainakin juotavaa. Eikä aurinkorasvaa ja hattuja kandee unhoittaa.
Hieno päivä. Suomalainen maatalous on VOIMAA, SISUA JA ROHKEUTTA. Sopi siis paikkana Landemutsille ;) ja sen perheelle.

Kuten joku jossain hienossa mielipidekirjoituksessa sanoi:
"Jos maaseudulla lakkaa paska haisemasta, kaupungissa se loppuu tulemasta." :) :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti