perjantai 22. heinäkuuta 2016

Road Tripille - N.Y.T

No niin. Jos nyt uskaltaisin kirjoitella alustavaa suunnitelmaa jo muistiin. Ensinnäkin voin heti sanoa ,että olen innoissani. Niin innoissani ,etten meinaa enää pysyä shortseissani. Olemme monta vuotta suunnitelleet miehen kanssa Road Trippiä - kohteeseen jota en vielä aio paljastaa ;) Mutta kuitenkin nyt haave ja unelma on jo muuttunut suunnitelmaksi ja se jos mikä on ilon aihe. Suuri sellainen. Hieman omat terveys asiat on rassanneet mutta nekin kutakuinkin kunnossa. Sanoisinko "herran haltuun". Ainakin fyssarilla sain luvan ottaa rennosti. Kunhan lihasrelat on messissä.

Yleisesti mitä pitää ottaa huomioon jos suunnittelee reissua autolla muualle kuin koti Suomeen? Yllättävän paljon seikkoja joita ei tule miettineeksi muuten. 

Listasin alle asioita jotka itsellä on ollut lähiaikojen To Do - listalla. 
-passi/henkilökortti hankkiminen 
-eurooppalainen sairaanhoito kortti
-matkavakuutus , vakuutustodistuskortti

Yllä oleviin sai tavallinen tallaaja tosissaan paneutua koska ei ole reissuja tehnyt niin kaikesta on saanut ottaa perinpohjin selvää. Autolla matkaan lähtevänä kannattaa selvittää hyvissä ajoin ajoneuvon asiat myös kuntoon, luvat ja vakuutukset sekä jo laivapaikkaa vastatessa auton/yhdistelmän paino ja mitat.

-vaahtosammutin
-tunkki/vararengas
-turvaliivi
-EA laukku 

Iso apu ja helpotus on kuunnella ja kysellä etukäteen autolla reissuja tehneiltä vinkkejä ja niksejä. Nykyään kyllä suuri apu on tietenkin virtuaaliset ohjelmat, mapsit ja street wawesit joista näet etukäteen jo paljon paikkoja ja reittejä. 

Oma reissubudjetti kannattaa miettiä ,samoin tietenkin valuutan vaihtaminen, mahdolliset tiemaksut ja rajanylitykset. Ja silti pitää osata ottaa vastaan mahdolliset yllätykset. 

Tietty seikkailun nälkä kuuluu Road Trip henkeen. Vähän sellainen reppu selkään ja menoksi- nokka kohti uutta ja tuntematonta. 

Täsmennän, tämä tuleva reissu tulee olemaan aikuisten reissu. Minun ja miehen. Joten tälle reissulle ei tarvitse laskea pysähdyksiä lasten mukaan, pakkaaminen ja suunnittelu käy jopa minulle itselleni sen tähden ehkä liian helposti. Kun on tottunut miettimään kaiken yleensä moninkertaisesti. (No onneksi sentään hoito paikkaan pitää suunnitella,pakata ja järjestää lapsille kaikki!)




Autoliitolla on tarjota paljon hyödyllisiä oppaita autolla liikkuville ja heiltä voi mm.tilata oppaan postin kautta joka tulee todella nopeaan kotiin :) Seuraavassa postauksessa tähän liittyen ollaan varmaan jo reissu tehty. Mutta suunnittelu on jo iso osa hommaa. Siinä alkaa hahmottua fiilis ;) Ja aina voi alkaa suunnittelemaan uutta reissua.

"Ei elämää liikaa suunnitella saa antaa sen mennä vaan painollaan .... " ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti