torstai 16. lokakuuta 2014

39.raskausviikko

Taas vaihtui viikko. Nyt kun katsoo taaksepäin tuntuu ,että aika on mennyt todella nopeasti. Piipahdin eilen neuvolassa kokonaista yhdeksättä kertaa koko raskaudessa, kertoja on vähennetty. Eikä nyt automaattisesti olekaan enää kerran viikossa neuvolaa vaikka ollaan "jo" näillä viikoilla. Olin hämmentynyt vaikka tiesinkin käytännön olevan tämä. Jos raskaus sujuu muitta mutkitta ja äiti voi hyvin ei ylimääräisiä käyntejä enää ole. Jos siis en synnytä kahden viikon sisällä niin seuraava neuvola on muutama päivä ennen laskettua aikaa. Ja jos menee ohi lasketun niin yliaika visiittikin on vasta kaksi viikkoa lasketun jälkeen. Eipä tässä siis tarvitse enää käppäillä neuvolareissuja liian usein ainakaan. Sinänsä ei haittaa kun kaikki on mennyt hyvin.
Tyttöjen vauva-aika kirjoja on tullut selailtua nyt aika paljon!


Nuorin oli mukana neuvolassa, häntä kovin jännitti sydänäänet. Kieltämättä mitä 1v4kk voikaan ymmärtää kun epätarkasta radio "härpäkkeestä" kuuluu ufomaista laukkaa. Itsekin toisinaan miettinyt, että eikö täti voisi volyyminappia hieman hiljaisemmalle laittaa?
Kaikki mittailut painosta veriarvoon ja paineisiin tsekattu. Ainoa paine mikä taitaa olla korkealla on mutsin pään sisällä. Kun ei enää malttaisi odottaa. Tieto siitä lasketun ajan plus miinus 14 vuorokaudesta alkaa ottaa jo kupoliin. Onneksi meillä kuitenkin kotona piisaa tunnelman ylläpitäjiä ja vauhdin mestareita. Kolme lapsosta, mies, koira ja kaniinit pitävät äitimuorin liikkeellä. Ei ehdi ihan joka sekunti laskemaan supistuksia ja vihlomisia. Sukat on kuitenkin nostettava lattioilta, pyyhkeet kurkoteltava ovien päältä. Kuorittava perunoita ja keiteltävä kastikkeita. Väsytti tai ei väsyttänyt. Yläkerran lattian koolaus projektiin mua ei enää ole huolittu: Että kyllä se on nykyään yksinmaan "marttailut" tämän muorin osa-alue. En laita vastaan. Olen aikoinani saanut kyllä lapioida vanhoja lämpöeristeitä, villoittaa, raudoittaa ja nyppiä nauloja hirsiseiniltä. Naputella tuulensuojalevyjä ja ihmetellä mitä eroa on vesivaa`alla ja vatupassilla?! ;) Tällä vatsalla on ihan kiva olla hellan edessä. (*näistä hommista lisää tarinaa myöhemmin!)
Lapsille on taas luettu "meille tulee vauva" aiheisia tarinoita :)


Listaanpa tähän loppuun vielä tämän raskausviikon plussat ja miinukset:
+
Kuulaat syyspäivät
Suhteellisen hyvin nukutut yöt
Syyslomat kouluista ja kerhoista
Isimiehen "kesäloma" viikko
(miten nämä liittyy raskausviikkoon? No mielialaan!)
Suklaalevyt
Supistelut (ehkä jotain edistystä tapahtuu)
Sairaalakassit katsottu useaan otteeseen
Lasten hoito järjestetty kun synnäri kutsuu
Painoa ei ole enää tullut lisää itselle
-
Jalat (kipeät)
selkäsärky
issias
käsien turvotus
pään sekavuus ;)
karkkihimot
cocis huuma
asioiden toteuttaminen nollissa
Loru äitiyspakkauksen kuvakirjasesta :D


Tästä taas vaan eteenpäin ja jännityksellä kohti uutta raskausviikkoa ja valmistautumista siihen, että pian meillä pitäisi olla uusi pieni ihme sylissämme, perheessämme. ********

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti