tiistai 16. syyskuuta 2014

SYNNÄRILLE PAKKAILUT (MÄ TEIN SEN!)







Kauan "odotin" fiilistä, että milloin haluan pakata sairaalakassin, lasten varavara hoitolaukun (jos tulee tilanne, että heidät pitää jonnekin ÄKKIÄ heittää) sekä kotiintulo jutut itselle sekä uudelle tulokkaalle. Listan olin kirjoitellut jo aikaisemmin ja omaan jo kokemusta mitä mukaan kannattaa ja mitä ei kannata pakata.. Asumaanhan sinne ei olla menossa mutta koskaan kun ei tiedä mitä tulee niin aina voi hiukan varoiksi olla juttuja. Synnärille meno (vaikka sairaala onkin) on kuitenkin iloinen asia jolloin omaa oloa tulee saada miellyttää vaikka sitten jollain pikku hömppäjutuilla jos niistä itse tykkää. Ymmärrän ettei tilaa säilytyksiin ole matkalaukuille saatika että ne tulee itsekin voida liikutella mahdolliset osastoille siirrot jne. :) Kiroilevan siilin "Käytsä usein täällä" huumorilaukku kävi viimeksi TYKS:issä kesällä 2013 ja nyt se on taas pakattu. Yksi laukku on tosiaan lapsille missä kaikkien kolmen yhdet puhtaat vaihtovaatteet ja taaperon pikaeväät. Sairaalaan on tarkoitus ottaa yksi laukku kun menen+käsilaukku(iso) , kotiintulo kamat ja autokaukalo saa odotella kotiintuloa ihan rauhassa siihen saakka, että on ajankohtaista! Polikliininen synnytys ei ole toivelistoilla mutta tiedän ettei "konkareita" pidetä osastolla tilaa viemässä jos kaikki vaan menee hyvin.
   
Esikoisen synnytysreissulla olin aika "alkeellisilla" repuilla liikenteessä, nyt 10 vuotta taaksepäin miettiessä mukaan olisi pitänyt pakata miehen lisäksi "doula" joku joka olisi oikeasti kertonut missä mennään, olin silloin aivan pihalla!(mies myös) Toisella kerralla 4 vuotta sitten mukana oli jo fiksumpi sairaalakassi ja jopa lukemista itselleni :) (ja fiksumpi synnyttäjä ja kokeneempi isi myös) Kolmannella kerralla reilu 1 vuosi sitten olinkin jo aika mestari pakkaaja ja NYT :D Nyt mä klaaraan homman. Lääkkeetön synnytys on ehdoton toiveeni, kaksi viimeisintä olen saanut maailmaan "luomuina" joten tiedän miten asiat pitäisi mennä jos kaikki menee nappiin.


Kassiin pakkautui purtavaa: lähinnä sinne äitivuodeosastolle luulisin_ pillimehut EHKÄ jo ennenkin!? Isille kannattaa aina olla energiajuomaa tai kahvia. Itselle suklaarusinoita sekä suklaapähkinöitä, välipala patukoita ja purkkaa sekä juomapullo (ei kuvassa!) ja purkkaa..
Hygieniapussukkaan: hammasharja+tahna, huulirasvaa, hiusjutut ja shampoo, käsirasva ja naamanputsaamis tsydeemit, DÖDÖ! naamarasva ja sheivari :D Kiitos Kaksplussan raadin lahjapaketin, mulla on nyt fiinit purtilot messissä. Imetysliivit+liivinsuojia!!
Tärkeät: vihko+kynä, oma vehnätyyny+rentoutusrulla ja mittarimato (vauvalle) <3
Kotiinlähtöön: syysvauvalle potkaria ja bodya, otin pari vaihtoehtoa, myssyn sekä tumput ja tossukat ja neulehaalarin sekä varalle toisen vanuhaalarin..... värit nyt on neutraalit kun emme tiedä kumpi meille on tulossa. Itselleni pakkasin ja valmiiksi kotiutusvaatteet, gollarit, pitkän trikoopaidan ja kunnon liivit sekä liivinsuojat! Ja tietenkin sukat sekä pikkarit ym jottei tarvitse isännän sitten olla ihmeissään vaan saa napata kamat mukaan kun ne odottaa valmiina. Autokaukalo on pestynä.


Siinä ne melkein on.
Eipä tarvitse lähteä "soitellen sotaan.............."
Käsilaukkuun: neuvolakortti, känny+laturi, kamera, patterit, rahapussi kanttiinia vrt ja kelakortti. Miehelle oma reppu: jos mielii jotain mukaan ottaa, vaihtovaatteet on ihan ok olla mukana, luettavaa jos siihen aikaa.... viimeksi ei ehtinyt kuin juosta synnytyshuoneeseen ja sitten melkein jo vauva olikin maailmassa :D
Ei muuta kuin näillä mennään, itseni tuntien lisään vielä jotain ja pakkaan pariin kertaan uudestaan .... se on mulle "valmistautumista" ja se on hyvä!

2 kommenttia:

  1. No niin - se on niinko lähtölaskenta nyt alkanut. ;)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vaan ....... :P Alkaa olla "lähtökuumetta" uniin on jo tullut vaikka mitä asiaan liittyvää ja ei niin liittyvää :D .... (t.sekaisin vauvasta)

    VastaaPoista