keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Regnfull Dag - sadepäivä




Kun on oikeat varusteet ei ulkoilu ole kiinni kuin asenteesta! Ulos kannattaa lähteä säällä kuin säällä, sillä sisällä nyhjöttäminen se vasta tylsää onkin. Ja muistakaa aikuiset: Omalla esimerkillä me kasvatamme lapsemme. Jos emme itse ole valmiit menemään pihalle telmimään miten voisimme opettaa ulkoilun hienouden uudelle sukupolvelle? Se ei onnistu netin, kännykän saatika telkkarin kautta. Hajut, tuntemukset ja aistimukset herää vasta ulkona, luonnossa - Ihan oikeasti!


Ihmeellinen maan matonen.....
Antakaa pienen väen "määrätä" tahti ja vauhti....



Sataa ,sataa ropisee. Aamutallissa ponit saavat heinät talliin. Syömme lasten kanssa "pitkän" aamupalan. Koska emme ole sisällä viihtyviä tyyppejä alamme etsiä sään kestäviä vaatteita ja suuntaamme kulkumme kohti metsää. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa; se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa..... Tulviva oja. Kastemato. Peipponen. Muurahaiskeko. Vesilammikot ja kurainen peltotie.

Kuljemme päättäväisen 2 ja melkein 5 vuotiaitten jäljissä- he saavat määrätä tahdin. "Ootetaan ootetaan" :huutaa toiseksi nuorin ja mennä viipottaa minkä kurahousuiltaan pääsee.
Suosittelen jokaiselle piipahtamaan sateiseen metsään jos vaan mahdollista. Sanonta: "sielu lepää" sopii hyvin tämän tarinan loppuun. Luonto on nyt parhaimmillaan ja vaikkei olisikaan Reippailija Hemulin sukua niin ei muuta kuin saappaat jalkaan ja ulos! (Hyvin muuten kulki peltotiellä sekä poluilla myös tuplarattaat!! Mutsi sai samalla haba treeniä.) Usein metsään jää myös meiltä aikuisilta kiire, stressi, huolet ja päänsärky. Luontoäiti osaa hoitaa asian vaan niin jännästi, että vaikka aluksi ajatus sateessa tarpomisesta saattaa "kauhistuttaa" niin uskokaa tai älkää, metsästä pois tultaessa sitä usein tuntee olevansa kuin uudelleen syntynyt!
Kuusen alla on hauskaa!!


















1 kommentti: