maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kaksi kesää peräkkäin - rantapallona eli raskaana!!

#kesäraskaus #rantapallomaha #tukisukat #pitkäthousut
Mun piti kirjoittaa vähän syvällisempää mutta koska pitkään aikaan ei ole ollut "vauvahömppää" niin nyt voi vähän muistella odotusaikoja, vauva-aikamasuja, oloja sekä nimenomaan millaista oli olla raskaana kesällä, kuumalla ja vieläpä kaksi kesää peräkkäin! (Rankkaa, uuvuttavaa, työlästä, hikistä, väsyttävää.....)
Odotin meidän kolmosta kesällä 2013 ja nelosta 2014 kesällä. Näihin molempiin odotuksiin on kuulunut pinnalliset laskimotukokset (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00688) -niiden myötä tukisukat (yötä-päivää!!!!) , niska ja hartiajumit sekä selän vaivat lähinnä vanhan murtuma vamman takia. (lue: hevosonnettomuus 17 vuotiaana, lannerangassa kaksi murtumaa)
Mitään hehkeitä ei siis nuo kesät olleet syystä, että jalat jomotti ja niitä oli pakko pitää ylhäällä koko ajan. (Tai siis olisi pitänyt pitää!) Vaatetus oli kaikki "pakko" valita tukisukkien mukaan : pitkät mekot, pitkät housut..... sitten kyllä "rohkeana" mimminä vedin mm. Viking Linellä RV:lla 30 jotain ihan vaan yhdellä tukisukalla. (Pahempi koipi) - Jaloista muuhun. Kesällä oli toisaalta "kivaa" oli raskaana: isoin lapsi oli lomalla koulusta ja piti seuraa muille kotona oleville. Uimaan saakka en itse kerennyt kummassakaan viimeisessä raskaudessa, kolmosen kanssa olin jo niin viimeisilläni etten uskaltanut supistusten takia ja nelosen kanssa olin vain rantavahti kun muut ui.
Kesä raskaus on siinä mielessä oikein mukava, ettei kukaan huomaa vaikka söisit jäätelöä paljon! (No ehkä sitten synnärin jälkeen?) Valoisat yöt on ihan jees, mutta helle öinä ei uni maistunut. Kun lakanakin oli LIIKAA. Kylmää "drinkkiä" sai nautiskella monen monta: mun oma erikoinen oli vichy-mansikkamehu-sitruuna sekä raparperimehu omilla höysteillä. Nelosta odottaessa oli kolmonen vielä niin nöönöö, että senkin puolesta sai aina fundeerata vaatteet sen mukaan, että ne pysyy päällä kun miniapina kiipeili sylissä. Rakkaus.
#kahviamasukille #metsässä #kesälook
#olkaimetonmekko #pitkämekko #tukisukat #kesäraskaus
Tsemppiä kaikille jotka odotatte nyt kesällä, tosin vaikuttaa vielä tällä hetkellä "viileältä" kesältä. Mutta "heinäkuun helteet" on vielä edessä. Itselläni on lisäksi muistoissa edelleen myös kuumottavasti kesä 2010 (heinäkuu!) lämpöaalto paukkui mittarissa +25 ja ylöspäin, tuulta ei ollut nimeksikään. Olimme silloin viettämässä kesää Kemiön Westlaxissa, asuntovaunuilla. Voi turkanen ja yhden kerran! Silloin uskalsin kyllä käydä meressäkin. Kakkonen kun syntyi elokuussa oli TYKS:in synnärilläkin helleaalto. Vaikka ikkunat olivat auki läpivedolla osastolta toiseen hiki valui onnen kyynelten seassa. Voi noita muistoja! Voi noita aikoja! NAUTTIKAA ODOTUKSISTANNE, ILOITKAA TAPAHTUMISTA JA MUISTAKAA ARVOSTAA PIENIÄ ASIOITA: JONAIN PÄIVÄNÄ HUOMAATTE NIIDEN OLLEENKIN SUURIA <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti