maanantai 18. tammikuuta 2016

Ihan Isometsänä hankitreeniä - ja Lutherin oppeja

Jos joku kaipaa kunnon karpaasien treeniä niin mä suosittelen kuumasti lähtemään lenkkeilemään pulkkamäkeen niin, että työnnät toisella kädellä tuplarattaita - ja vedät toisella kädellä perässäsi pulkkaa missä siis tietenkin matkustaja!! ;) Kaikki tämä tapahtuu tietenkin liki umpihangessa jotta treenin teho maksimoituu. Voin vannoa,että saat kunnon hien ja lisäksi pientä räkää poskelle! (Mutta sehän kuuluu asiaan*) 
Samaan aikaan olet valmis vastailemaan iloisella äänellä edestä ja takaa tuleviin kysymyksiin: "miksei mennä kovempaa?", "Voitko juosta?" Jne...... :) :) 


Illalla sitten toisella kierroksella vedettiin suksia,monoja ym asiaan kuuluvaa esille - ja testiin. Ja voi sitä menoa. Latuja piha täynnä! 
Ja taas tuli äidille niin iso hiki kun piti vähän väliä korjata jonkun ristiin menneet sukset tai kiskoa pipoa,lahjetta tai kaulahuivia paremmin. Mutta hauskaa oli!

Eikä puhettakaan etteikö olisi kaikille kelvannut saunassa kipakat löylyt - ja kunnon lautaselliset kaurapuuroa illalla. 

Miten Luther liittyy postaukseen? : Isoimmalla on tulossa uskonnon koe johon me yhdessä tentattiin puitten räiskyessä puuhellassa. 
Luther oli kova sälli. Ja se mitä me yhdessä lapseni kanssa juttelimme avasi taas silmiä: Mitä sitä niin paljon murehtimaan. Ihminen pelkäsi jo Lutherin aikana samoja kuin ihmiset nykyään. Silti vaan mentiin eteenpäin. Ja jaksettiin. Metsänjumalat, etenkin Ukko ja Hiisi - ne kiinnosti mua ja kiinnostaa edelleen. Luonnolla on niin iso voima. Että kannattaa tentata lapsia kokeisiin, saattaa saada itsekin "valaisevia" ajatelmia :) 

Ja näillä möhköillä vasta onkin nyt mammuttimainen olemus. Oikein kunnon talvikarva. Tarkenevat. Uskolliset ystävät. <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti