sunnuntai 14. elokuuta 2016

Road Trip - Autolla Norjaan osa.2

KONGSVINGER - HAMAR - GJØVIK-  LILLEHAMMER ROAD TRIPPAILUA

*Mjøsajärven vierttä kelpaa ajaa. Pimeänrajamailla ennen aamun kajoa painelee komea ja suuri hirvi metsäpätkällä tuhatta ja sataa. Ehdimme vain katsoa "Onko toi patsas?" Ei, ei se ollut ... Vaan ihan aito ja iso Eläin. Kokolailla komeaa metsää myös.



Saavuimme 3.8.2016 Vähän ennen puolta yötä Norjaan. Rajan yli jatkoimme vielä "kohteeseemme" Kongsvingeriin jossa otamme pikku nokkaunet autossa. P-paikka on turvallinen ja pimeys on laskeutunut.

Yöllä matkalla ehdimme nähdä yhden kaatuneen asuntovaunun-  todennäköisesti kuski on väistänyt hirveä tai meinannut nukahtaa rattiin. Väsyneenä ei kyllä kannata kamalan pitkää matkaa taittaa. Meillä pimeä ajoa tuli vain muutaman tunnin verran. Ja vaikka tämä on ensimmäinen autoreissu niin sanottakoon, että ollaan ajeltu paljon lähinnä jääkiekon perässä - satoja ja tuhansia kilometrejä. Eli 'tatsia' pitkään ajoon on lapasissa. ;) Ainakin tolla isimiehellä.


4.8.2016 klo.4:30 heräämme ja ajamme läheiselle Shellille jossa jo yöllä olimme käyneet tankkaamassa ja totesimme,että bensa ainakin Norjassa on ihan samoissa hinnoissa kun Suomessa. Moni pitää Norjaa kalliina maana. Riippuu paljon siitä mitä siellä tekee. Oppaiden mukaan usein yllättävät rahareiät on yöpyminen ja ruokailu. Koska ne emme ole tulleet "Gourme" lomalle vaan reippaalla mielellä retkelle ja nimenomaan Road Tripille :) 
Pitää muuten mainita ,että me otimme autoon mukaan aika ison oman eväskassin hedelmiä, juotavaa ja myös säilykkeitä. Päätimme myös jo kotona jotta tahdomme tutustua Norjan arkiseen puoleen kuten ruokakaupat. 

HAMAR: Ja "viikinkilaiva" luisteluhalli. Se on aika makea vaikka emme pysähdy sitä katsomaan. Mjøsajärven rantaa seurasimme. Minäkin  koitin rattiin mutta isimies oli sitä mieltä, että mun ajotaito muutaman tunnin yöunilla ei ollut parasta mahdollista joten sain jatkaa hanttarina olemista. Sopi mulle ja sain ottaa kuvia ;) 

GJØVIK:  Norjahan on vuoristomaa. Yli puolet näkyvästä maasta on kalliota. Täällä on mm.uimahalli louhittu Kallion sisälle. Tämäkin siis Mjøsajärven rannalla... 

LILLEHAMMER: Vuosi 1994 Olympialaiset (tästäkin syystä matkaan lähdimme vuoden 1994 Escolla) Oli hieno hetki päästä hyppyrin juurelle ja Olympia kylän tunnelmaan. Hengittää. Ihailla maisemia. Elää haave toteen. 



1994 Olympialaiset  Lillehammerissa ja samana vuonna syntynyt "Escomme" :)




Visaelectronic toimi suhteellisen hyvin kaikissa paikoissa joissa sopi  maksaa kortilla. Useassa paikassa sai myös nostaa käteistä paikallisena valuuttana ostosten yhteydessä.


Pøseerausta. ;)




 

Autossa istumisen vastapainoksi päätämme jalkautua kunnolla Kongsvingerissa - mutta se on seuraavan kerran tarina ....... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti