lauantai 13. elokuuta 2016

Ja niin alkoi kotitalous - Yläasteelainen kokkaa!

Syksy alkoi. Kånken, tennarit ja pillifarkut. Esikoisemme tosiaan aloitti yläasteen - tai sanotaanko se nyt sitten taas yläkoulu? Jokatapauksessa siirtyi 7 vuosiluokalle. Ja jopot kulkee. Mahtavuutta kun koulu matkalle osuu monta kaveria joiden kanssa jakaa aamut ja illat koulumatkojen saralla.

Aine jota meillä on kovasti odotettu on ehdottomasti KOTITALOUS. :)
Vaikka meillä ruokaa tehdään paljon ja usein; syystäkin kun porukkaa on paljon niin oikeastaan esikoinen ei ole paljoa vielä patoja paukutellut.
Osa "tekosyynä" multa äitinä on ollut esim.remppa ja vaihtuvat keittiösysteemit - tosin hyvin hän on silti leipomaan päässyt.

Viikonlopun kunniaksi esikoinen väänsi hellan nupit päälle ja aloimme tekemään perinteistä makaronilaatikkoa sekä vihersalaattia. Aluksi kävimme myös yhdessä kaupassa. Siellä annoin hänen hoitaa ostokset. Tosin sitä ollaan harjoiteltu kyllä jo pienestä pitäen. :)

Tässä hieman kuvia hauskasta kokkailusta:







Keittiö oli kyllä juuri sen näköinen ,että me tytöt häärättiin yhdessä mutta se oli äkkiä siivottu. 6 Ja 3 vuotiaat me nakitimme katsomaan piirrettyä. Vain 1,5 vuotias toimi teinin apurina. Ja mä. :)

Hauskaa kun koulussa alkaa kotitalous niin se innostaa ainakin meillä seiskaa opettelemaan elämässä niinkin tärkeää juttua kuin ruuanlaitto, tiskien hoito ja kodin huolto. Kai siis saan apukäsiä myös imuroimiseen? ;)

Miten teillä muilla? Onko kotsa kauhistus vai kiva? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti