sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Fair Play - Syysloma starttasi jäähallilta!



c.GOOGLESTA
c.LANDEMUTSI


Koko viikonvaihde kului hokin (jääkiekon) merkeissä. Ja tähdennän, että junnulätkän. Ensin pelattiin kauden ekaa sarjapeliä ja samaan iltaan vielä toinen nuoremman joukkueen kanssa. Vanhin tytöistä siis pelaa. Parissakin joukkueessa eli riittää kuskaamista. Kannustamista. Sekä kustantamista.

Tää viikonvaihde oli siitä merkityksellinen, että mä "sain" toimia kiakkomutsina piiiitkästä aikaa ja istua ratin takana, kärrätä hallilla pikkusia pilttejä rattaissa ja vahtia ettei joku saa aivotärähdystä tippumalla jostain katsomosta - ja samalla katsoa peliä, huutaa ja fiilistellä.... Mutta iso peukku silti meijän huoltaja-iskälle joka on monet vuodet hallirallin hoitanut ja siihen päälle kaikki huoltohommat joukkueen kera. Tyttären kanssa juteltiin peliin ajaessa sunnuntaina ,että he on iskän kanssa kyllä hyvä parivaljakko reissunpäälle kaksistaankin mutta toisinaan on ihan hyvä, että äitikin kuskaa. (Ja iskä joutaa nikkaroida vähän raksalla!vinks vinks!) Äiti vaan kuulemma "pälättää" koko aika ja kyselee enemmän, iskän kanssa kuulemma kivaa kun ollaan mörrötetään vaan hiljaa ja kuunnellaan musaa. No joo, semmottis vissiin. Reissumiehiä ja reissunaisia.

Pakkaaminen matseihin on jo onneksi meillä "siinä vaiheessa", ettei niihin tarvii enää ainakaan äitin puuttua tämän tytön kohdalla. No vähän saa viel joskus lätkäkassia paiskata takaluukkuun pelin jälkeen kun se jo siinä vaiheessa kuulemma "painaa tonnin"... Tie sitten? (tietämättömille tiedoksenne,että junnutkin polkee jäällä matsissa likimain 60min ja oheiset sitä ennen.... ja jos päivässä useampi matsi niin toki se kuulkaas jaloissa tuntuu!)

Kaukalon laidalla voi vanhemmallekin tulla hiki: ainakin jos totisesti vahtii samalla muutamaa muuta nassikkaa jotka kirmailee missä milloinkin. Keräämässä jään paloja, löytämässä "aarteita" (esim.syötyjä karkkeja jostain!! Joo nyt joku on jo ihan karvat pystyssä!!) ja kiipustamaan rappuja joita aina halleilla on. Niissä pitää kyllä oikeasti olla varovainen ettei käy haaveria. Meillä ollaan juostu päin rautatolppaa, tiputtu rappusilta sekä liukastuttu kaukalon reunustalla jäällä. SILMÄT AUKI VANHEMMAT HALLEILLA JA palautetta vaan hallin kunnossapitäjille jos puutteita turvallisuus seikoissa on. Itse aina katselen kaiteita ja suoja pleksejä katsomoissa ja rapuilla aina vähän "sillä silmällä". Meidän kotihalli kyllä on turvallinen mutta tokihan aina lapsia pitää vahtia ja tyhmää olla välinpitämätön.

Kannustaminen on oma oppinsa. Ei saa huutaa hävyttömyyksiä. Kentällä pelaa edelleenkin lapsia. Reilun pelin henki siis myös lehtereillä! Fair play!

Syysloma alkoi jäähallilta ja treenejä pukkaakin koko viikon. Mukaan mahtuu silti myös jalkapalloa ja muita juttuja. Lasten kanssa kikkailua kotosalla ja isiukkeli onkin töissä. Minnekään teneriffalle me ei siis mennä tänäkään vuonna... Mutta jos kuitenkin ees jonnekin: Edes sitten pelireissulle vähän jonnekin kauemmas??  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti