torstai 13. elokuuta 2015

Uintii, jäätelöö, paljait varpait - sen semmost !!

Mitä teitte kesälomalla? Se kuuluisa kysymys kun koulut alkaa. Entä jos ei ole tehnyt mitään? Niin no; meillä normaalisti kesät on menneet kutakuinkin remontin merkeissä kun vanhaa omakotitaloa asutamme niin siinä peruskorjaustyössä vaan vierähtää kesä kesän perään. Lapsista vanhin on useana kesänä heittänyt rinkan selkään heti kun koulu on loppunut ja reissannut erimoisia leirejä urheilun merkeissä. On ollut Kesistä, jääkiekko ja ratsastusleiriä. Useana kesänä oli kolmekin jääkiekko leiriä. Tällä kesällä meillä ei ollut yhtäkään leiriä. Nyt opeteltiin vaan olemaan kotona, nauttimaan auringosta ja seesteisyydestä. Vai, menikö se sittenkään ihan niin?

Jäätelö - sitä on syöty paljon. Likipitäen jokainen päivä. Tötteröä, mehujäätä, pakettia ja irtopalloja. Purkkia ja laatikkoa. Kaupasta ja kioskista. Vain kotijäätelö on edelleen kokeilematta! Jos ei lasketa omatekoisia mehujäitä.

Uinti - hassua kyllä me megauimarit olemme ehtineet tänä kesänä vain yhden naurettavan kerran uimaan. Nolottaa. Mutta toivotaan, että kelit jatkuu hyvinä tuonne lokakuulle jonne saakka mieskin pitää isyyslomaa niin "vielä on kesää jäljellä.............."

Pihaleikit - kuten olen aikaisemminkin saattanut mainita me vietämme kesällä varmaan ulkosalla enemmän aikaa kuin sisällä. Luonnollisestikin koska se omalla pihalla mahdollista on. Keinut, hiekkis, kiipeily radat ja keppihevosten esteet, pupujen ruokkiminen sekä ponien töllääminen, viinimarjapuskissa könyäminen ja pihakaffet. Hyppynarut, ruutuhyppely, fillarit sekä cruisaaminen on olleet "top1".

Lapsentahtisuus - lomalla lapset saavat nukkua kauan, tosin se meillä on mahdollista muulloinkin kotiloilla. Rytmi on saanut heittää häränpyllyä. Ulkona on saanut kirmata vielä vaikka klo 23 (no mutta hupsista, nyt sanoin sen ääneen!) Lapsentahtisuuden saa ymmärtää tässä kohtaa nyt "väärin" mutta lomalla lapsenkin pitää saada olla lomalla. Unohtaa aikataulutus, kiire ja stressi. Ikävä kyllä sitä se usein vaan jo on myös kouluikäisillä ja takuulla myös hoidossa olevilla.

Rentous - Suurin osa reissaa, tekee matkoja ja kiertää kaikki huvivimpulat sekä juhlii, juoksee ja rientää. Kyllä meilläkin on ollut kesiä kun on menty vaahto suupielissä ja sekin on ihan kivaa mutta tällä kesällä ei olla menty kauemmas kuin Ypäjälle ponikuninkaallisiin. Naurakaa vaan, mutta hauskaa siellä oli vaikkakin irtona laukkaava shetlanninponi tuli heti ekana vastaan (ilman kuskia!) , lapsilla oli kivaa. Silti mielessä on ollut mitä voisi tehdä, minne voisi mennä.... mutta kannattaa joskus vaan ollakkin ja opetella siihen, ettei aina onneen tarvita isoa kasaa seteleitä tai matkalippua honoluluun.

Poutapilvet - Taivaalle kannattaa katsella. Sielä saattaa nähdä vaikka mitä. Tänä kesänä onkin ollut paljon erilaisia pilviä. Sydämiä ja selkeitä kuvioita. Pilvet kertoo mitä tahdomme nähdä. Mä olen aina tykännyt pilvistä. No nyt mä kerroin senkin! Poutapilvet nyt ainakin ennenvanhaan (ja vieläkin) on tietenkin olleet kesällä tärkeitä, heinäntekoon ja muihin hommiin ennustavia juttuja.

Tässähän tätä, kesäloma jupinaa. Tulikin ehkä hassumpi ralli kuin olin alkujaan ajatellut. Kerrottakoot, että jos kesällä on saanut tavata Teemu Selänteen sekä Juha Tapion niin ne kyllä on ja aika hemmetin suuria juttuja. Ai äm in lööv. Ja hei eipä tässä mitään kummempaa, meillä jatkuu kesäloma edelleen kun isimiehellä napsahti kesäloman jälkeen heti perään 9 viikkoa isyyslomaa. Eli todellakin "Vielä on kesää jäljellä............" Voikaa hyvin, syökää hyvin ja elkää ressatko turhista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti