tiistai 10. helmikuuta 2015

LEPOA - LÄMPÖÄ JA LEMPEYTTÄ LENTSULLE!



Flunssa pitää potea kotilona - ei koulussa, tarhassa tai töissä!
Lyhyt ja ytimekäs postaus aiheesta FLUNSSA. Se kuuluu normaaliin elämään. Joskus ihminen sairastuu eikä sille voi mitään. Ennen vanhaan sanottiinkin, että kyllä kroppa tietää kun se kaipaa lepoa ja se taitaa olla silloin kun kuume ja nuha kaataa peiton alle.


Liian usein nykyään ihmiset koittavat väkisin olla askareissaan vaikka yhdellä jalalla. Niin se maailma ei kuitenkaan pyöri, että kaikki menisivät kipeinä toimiinsa. Säälikää edes lapsia: Mikään ei ole kammottavampaa kuin vihreää ikiräkää sieraimesta suuhun valuttava antibiootti huuruissa konttaava pikku naskali.

Muistakaa:

-Kuume/flunssa/yskä tms parannellaan kotona levätän!

-Ei fyysistä liikuntaa,aktiviteettia / juoksua kun kuume tai flunssa.

-Yksi kunnon kuumeeton päivä ja nokka ulos ennen kuin kouluun,kerhoon tai töihin.

-lääkkeitä vain ensiapuun ja maltilla kunnes lääkäri toisin määrää!

On itsekästä ja väärin viedä kipeä sekä puolikuntoinen lapsi hoitoon,kouluun,kerhoon missä muut menee täysillä. Siellä pitää olla kunnossa. Kun pienet tai isot potilaat hoidetaan kuosiin kotona kunnolla vältetään ikävät jälkitaudit. (Allekirjoittanut on itsekin kyllä aikoinaan sortunut siihen, että on vienyt lapsen päiväkotiin kun se vielä aamulla oksensi. Laittanut kouluun vaikka illalla mittari näytti 37.5. Mutten enää - virheistä oppii!)


Eli mustaviinimarjamehua hunajalla, nesteitä, valkosipulin kynsi tyynyliinaan, höyryhengitystä, fleecepeitto+ villasukat ja petiin. Piirretyt pyörimään ja hoidellaan lentsut pois. Pian se kevät jo kolkuttelee oveen <3


Millaisia lentsun hoitokeinoja teillä käytetään? Kuinka äkkiä lähdette lääkäriin? Otetaanko teidän terveyskeskuksessa flunssa potilas tosissaan?

(Kuva: netistä googlettamalla Virus - kuvana )

ELI LEPOA - LÄMPÖÄ -LEMPEYTTÄ LENTSUUN!

2 kommenttia:

  1. Meillä oli kotona aina sellainen sääntö, että yksi kuumeeton tai muuten täysin terve päivä ennen kun sai mennä kavereille tai kouluu. Kavereille ei tosin saanut mennä, jos samainen tauti jylläsi edelleen kotona. Minusta vanhempani olivat fiksuja ja aion toteuttaa saman itsekin. Hyvä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä tässä 11 vuoden aikana on itsekin tullut kriittisemmäksi ja tarkemmaksi, nykyään olen jopa aika hysteerinen jo ihan flunssasta. Lisäks kun vanhin lapsi harrastaa aktiivisesti liikuntaa ei uskalla päästää liika aikaisin "riehuun" koska kaikki jälkitaudit ei todellakaan oo leikin asioita. Kiitos kommentistasi <3

      Poista