tiistai 14. helmikuuta 2017

Ruutuvihko unelmia - Varustelekaa

Unelmat&Skyscanner
Selailemme jokapäivä  usein https://www.skyscanner.fi sivustoa ja leikimme ajatusleikkejä :Mikä, minne ja milloin. Taivas on rajana unelmille. Toisinaan mies saattaa laittaa duunistakin säpoa "tsekkaa hei toi lento" ..ja minähän tsekkaan.:D Useissa aforismeissa sanotaan "Älä odota, että tuuli puhaltaa sinut oksalta vaan levitä siipesi ja opettele lentämään" Matkakuume on verrattavissa satavarmasti vauvakuumeeseen, sen uskallan sanoa kokemuksella. Hehheh, terkuin neljän lapsen äiti.
Mulla on sellainen ruutuvihko, me kutsutaan sitä reissariksi. Siihen on siis heitetty kirjoittamalla kaikkea reissun suunnitteluun liittyvää. Unelmia: karttoja, paikan nimiä, vuonoja, erämaa-alueita jne... Liitteenä on aikatuluja, hintoja ja vertailuja. Niin saa mahdollisimman tarkan reissubudjetin. Meille budjettireissu on kaiken A ja O. Usein kun olo on muuten stressaantunut tai jotenkin pönttö niin vilkaisu reissariin  ja unelmien vuonoille auttaa heti tyyntymään. Seurataan "kiivaasti" myös useaa Norjalaista Instagram tiliä joissa on ihan mahtavia kuvia ja otoksia ympäri satuisaa ja taruisaa Peikkojen maata.

Lastenhoito&muu käytännön puoli
Miten onnistuu reissuun lähtö kahdestaan kun perheessä on neljä lasta, pari ponia ja kolme kania? Koululainen, eskarilainen sekä pari leikki-ikäistä? Miten raha? Eikö omatunto soimaa? Tässä ehkä ne pää-kysymykset joita esitetään.
No ensinnäkin mitään hurjia äkkilähtöjä ei voikaan ottaa mutta useimmiten nyt on käynyt niin, että lapsille on tarjottu kyläilyä ja sitten ollaan repäisty joku halpa lento. Koululaisen kanssa saa tosiaan anoa vapaat ja sopia kenen luona on ym. Mutta itse hoitaa jo läksyjen kyselyt. Eskari on myös oppivelvollisuutta eli viikon mittaiselle lomalle pitää anoa lomaa.(Me ei olla niin kauaa arkena poissa oltu) Raha:Niin se todellakin tarkoittaa budjettimatkaa reppuselässä. Matkakohde - Pohjoismaat (Norja) vaikka kalliina maana pidetään on kuitenkin edullinen maa retkeillä. Esim.viikon Norjan reissu tulee paljon halvemmaksi kuin pakettimatka etelään. Lapset hoitoon ja kaksistaan seikkailemaan- Tähän väliin kerrottakoon, että me olemme olleet mieheni kanssa yhdessä jo liki 18 vuotta, sellainen aikuisuuden ikä mittarilla. Viime vuoden puolella teimme ensimmäiset pikku Tripit. Joten ei, omatunto ei soimaa. (Mitä nyt äidin sydämessä se soimaa kyllä vähän väliä aiheessa kuin aiheessa ja tulee kyseenalaistettua juttuja perin pohjin.) Ponimuksille onneksi löytyy ihana luottohoitaja. :) :) ja kaniineille.

Reppu ja reissumies (ja nainen)
Lentoreppu on jo tullut tutuksi. Sen kaivaminen varastosta saa vatsanpohjaan perhosia. Se tietää, että
"Let;s Go" me ei olla mitään mestari reissaajia eikä kamalan ennakoivia (kai?) :) En osaa sanoa. Pakkamiseen kuuluu just eikä melkeen se ruutuvihko lista ,että mitä mukaan ja To Do. Menneinä kertoina alkupainot reppuun heitetty viikko ennen reissua.(About ne kamat siis mitä mukaan tulee) Lentoyhtiöstä riippuu käsimatkatavaran sallittu paino mutta meillä on aina ollut Norwegian ja heillä koneeseen saa ottaa max 10kg ilman lisämaksua. Reppureissaajat ymmärtää, että mitä kevyempi reppu sen kivempi. (Kivempi sopii suomalaiseen suuhun :D ) Meillä ei siis kokemusta hihnoilta laukkujen odottamisesta, ei koska kun koneen pyörät osuu maahan ja saadaan reput selkään meitä ei enää näy -viiletämme siinä vaiheessa jo pipo silmillä kohti seikkailua. Sitä pärjää muutaman päivän reissulla suhteellisen vähällä. Sateiseen maahan vaan kannattaa panostaa kunnon sadekamoilla.
(Varustelekan sadeviitta, rinkan sadesuoja tulee seuraavalla kerralla testiin: niistä sitten oma postaus*)

Matkakuume vai rakkaus Viikinkien maahan?
Meille Norja on maana RAKKAUS. Tämä on paha mutta se on vaan vienyt sydämemme. Vuonot, vuoret, solat, vesiputoukset, tunturit, erämaat, metsät, meri.... Kauneus. Usein pohdin onko mulla matkakuume vai mitä se on? Mä luulen, että meillä on Norjakuume. Sellainen polte, halu ja tahto.
Monissa oppaissa kyllä lukeekin, että miksi mennä merta edemmäs kalaan kun Norjassa on kaikki se mitä maailmalta haetaan. :) Tähän mä haluan uskoa. Ja uskonkin. Ja ollaanhan me naapureita. Sitä ei saa unohtaa.

PS.Tähän loppuun kun ollaan juteltu matkakuumeesta niin nyt ollaan vähän jännän äärellä kun seuraava reissu olisi kiikarissa ja ihan oikea kuumemittari antoi sanan taipua sänkyyn. Onneksi on kuuri nyt päällä. Kaiken lisäksi kylillä riehuu norovirus - joten kädet, jalat ja varpaat ristissä, että ei nyt iskisi mikään meganomaalinen epidemia "ihan just nyt". Kädet ristissä.







Kiitos jos luit. Millaisia kokemuskia muilla on Norjasta? Oletteko lähteneet suunnitelmalla vai ns.vapaalla suunnitelmalla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti